Πως θα έρθετε στη Λευκάδα

Στη Λευκάδα μπορείτε να έρθετε με πολλούς τρόπους. Το πλέον σίγουρο είναι ότι δε θα χρειαστείτε καράβι αφού η Λευκάδα συνδέεται με γέφυρα.

Με αυτοκίνητο
Αν έρχεστε με αυτοκίνητο από Αθήνα, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εθνική οδό για Πάτρα, να περάσετε τη γέφυρα του Ρίου και να κατευθυνθείτε προς Αμφιλοχία. Στον κόμβο της Αμφιλοχίας θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες για Λευκάδα κι εξήντα χιλιόμετρα μετά θα βρίσκεστε στο νησί.

Αν έρχεστε με αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσετε την Εγνατία οδό προς Ηγουμενίτσα. Στον κόμβο των Ιωαννίνων θα πάτε αριστερά και θα κατευθυνθείτε προς Πρέβεζα. 5,5 χλμ μετά το χωριό Λούρος, θα στρίψετε δεξιά με κατεύθυνση την υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου. Αφού περάσετε την υποθαλάσσια σήραγγα θα κατευθυνθείτε προς τη Λευκάδα που βρίσκετε μόλις 35 χλμ μακριά. Σημειώστε ότι μετά την υποθαλάσσια σήραγγα θα έχετε να πληρώσετε τα διόδια της σήραγγας.

Με λεωφορείο του ΚΤΕΛ
Η Λευκάδα συνδέεται με το ΚΤΕΛ με συχνά δρομολόγια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Αγρίνιο και Πρέβεζα.

Με αεροπλάνο
Η Λευκάδα εξυπηρετείτε αεροπορικώς από το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου-Πρέβεζας-Λευκάδας (PVK). Υπάρχουν πτήσεις από Αθήνα, Σητεία και τα νησιά του Ιουνίου καθώς και από μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις.